Välja beslag till underskåp och förvaringsmöbler

Man tror man valt allt när man valt kakelplattor till väggarna, klinkers till golvet, toalett, handfat, underskåp, spegel, blandare och belysning. Det är lätt att glömma det stora utbud som finns av beslag till underskåp och olika förvaringsmöbler.

Om man exempelvis studerar utbudet beslag som finns på Aspenbad så är dessa sorterade i tydliga kategorier som kan ge en fingervisning till vad man är ute efter. Det finns nämligen beslag i  kategorierna blank, koppar, matt, mässing, svart och vit.

Beslagens utförande kan tyckas vara en osynlig detalj i inredningen, men det stämmer inte. Många gånger är det i detaljerna man hittar känslan av modernt, gammaldags, billigt eller kvalité. Längre kromade grå lister kommer se läckra ut för den som är ute efter ett modernt badrum. Medan de troligtvis skulle skära sig mot äldre badrumsinredning med exempelvis luckor med pärlspont.

Har man ett elegant, fint och nätt badrum, men fortfarande är ute efter en modern och stilmedveten touch kan små runda knoppar i koppar vara värt att fundera över. Kopparnyansen har under senaste två åren synts flitigt i inredningsmagasin och på modemässor.

Den som inrett sitt badrum i en robust och rustik design kan mycket väl prova en modern version av antika rundade skålhandtag, vilka ger nästan en industriell känsla. Har man istället en lättare och med naturnära design så prova gärna med beslag tillverkade i läder, likt en ögla. Dessa går att finna i svart, brunt och natur i välsorterade specialister på badrumsinredning, så som hosAspenbad.

Så även om det tar emot att spendera än mer tid och pengar på badrummet, så rekommenderas att fundera lite extra kring beslagen. Skillnaden mellan olika beslag kan jämföras med skillnaden mellan olika spröjs på husfönstret. Det är samma grund, men intrycket kan bli helt annorlunda.